Det har været en hektisk sommer i Viborg FF. Vi har haft meget stor udskiftning i vores spillertrup, vi har fået ny sportschef ind og så har vi stoppet samarbejdet med Johnny Mølby. Det har naturligvis givet anledning til mange spørgsmål fra alle med et grønt hjerte, og jeg vil forsøge at komme omkring de forskellige ting her.

Selvom vi har fået en dårlig start, så har vores ambition for sæsonen ikke ændret sig. Vi skal tilbage i Alka Superligaen. Det kræver et slagkraftigt hold, og derfor kommer vi også til at forstærke os yderligere inden transfervinduet lukker. Allerede inden nedrykningen vidste vi, at en række spillere ville forlade os i forbindelse med kontraktudløb, og efterfølgende har vi solgt Kristoffer Pallesen og Alexander Jakobsen. Begge spillere havde vi gerne set fortsætte i klubben, men begge havde et stort ønske om at komme videre, og da vi samtidig fik en god pris for dem, så fandt vi det rigtigt at sælge. Vi er en udviklingsklub og skal derfor udvikle spillere til salg. Det er afgørende for os, at alle spillere i vores trup er sultne efter at spille i den grønne trøje, og samtidig har mentalt indstillet sig på en sæson i næstbedste række.

I dagene efter nedrykningen brugte vi i ledelsen, den sportslige sektor og bestyrelsen rigtig meget tid på at finde ud af, hvorfor det hele gik, som det gik. Efter en lang række møder, fandt vi flere punkter, hvor vi kunne optimere tingene omkring holdet, og så lavede vi en genopretningsplan derefter. Johnny Mølby var manden i spidsen for en fantastisk sæson i 15/16, hvor han sammen med holdet skabte store resultater og skaffede os den bedste placering i ti år. Derfor havde vi fortsat en oprigtig tro på, at han var manden, der kunne rette tingene op igen i samarbejde med resten af staben. Når man har en nøglemedarbejder, man er glad for, men hvor et projekt kuldsejler, så var vores tilgang, at man sammen laver en plan for at rette op på projektet igen.

Opstarten var med stor fokus på energi og skærpet kultur, hvor vi satte gang i optimering af flere punkter omkring førsteholdet. Handlingsplanen for genopretningen var med Johnny Mølby fortsat i spidsen, men opgaven viste sig at være for svær. Da vi åbnede sæsonen var vi simpelthen ikke kommet videre. Hele opstarten var også under stor påvirkning fra en kritisk omverden, men den var samtidig også påvirket af interne ting, da folk stadig var ramt af nedrykningen. Og til sidst, var der ingen anden udvej, og vi måtte træffe den beslutning, som vi gjorde i sidste uge. Vi forstår, at vi kom til at se uheldige ud i det billede, men det er prisen for at give folk en ny chance, og arbejde med de ressourcer, vi har. Det var ikke resultatet af én kamp i Thisted, der var udslagsgivende.

Dagen efter vi stoppede samarbejdet med Johnny Mølby, var han forbi kontoret på Kirkebækvej til frokost for at sige farvel til spillerne og alle andre ansatte. Vi sætter en ære i at sige ordentligt farvel, og Johnny tacklede det hele på den måde, som Johnny er; nemlig ordentlig, forstående og professionel.

Nu skal Viborg FF fremad igen, og vores nye sportschef Jesper Larsen og jeg arbejder i døgndrift i forhold til at rekruttere nye spillere, der sammen med den eksisterende trup kan sikre dette. Når man spiller i næstbedste række, så er man hverken første- eller andenvælger i forhold til nye spillere, og samtidig er økonomien mindre end i sidste sæson, så det er en udfordring, men det er også en udfordring, som vi får løst. Glædeligt har vi de to første runder af sæsonen givet debut til tre af vores egne spillere fra FK Viborg. Vi ønsker stort tillykke til Simon Trier, Jacob Vetter og Oliver Haurits, der i mange år har arbejdet hårdt og dedikeret for tingene.

Aktuelt er vi også i gang med en rekrutteringsproces i forhold til ansættelse af en permanent cheftræner. Vi vil være meget grundige, og derfor har vi ikke fastsat nogen tidsramme. Indtil videre er vi meget glade for, at Steffen Højer og Ralf Pedersen har sagt ja til opgaven. I nuet er de de helt rette personer, og de arbejder hårdt med henblik på at skabe de vigtige point og sejre for os.

Vores drøm, ambition og mål er at vende tilbage til Superligaen i sommeren 2018. Som ansvarlig for virksomheden vil jeg gå forrest hver eneste dag med god og motiverende energi, og arbejde stenhårdt for at nå vores målsætning. Sammen med jeres opbakning, og hele sammenholdet omkring Viborg FF har vi en stor tro på, at tingene vil lykkes.

Vi ses på Energi Viborg Arena.
Morten Jensen

Bold, biksemad og fri fad...

Bold, biksemad og fri fadøl

Der er topkamp på programmet, når Viborg FF på søndag tager imod ...

Indkaldelse til generalfor...

Indkaldelse til generalforsamling

Indkaldelse til generalforsamling i Viborg FF. Prof. Fodbold A/S....

Akkrediteringer til Nordic...

Akkrediteringer til NordicBet Liga

Arbejdende presse kan akkreditere sig til Viborg FF’s hjemmekampe...SØN D. 04/11 KL. 13.45
Sted: Energi Viborg Arena

 
25/10: FC Fredericia (U)
28/10: FC Roskilde (U)
04/11: Lyngby BK (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgPeter Larsen KaffeQuickpotSport24KærsgaardNikeIT PilotSkilte Centret
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk