Rækkens nummer et og to bød hinanden op til dans, da FC Fredericia og Viborg FF torsdag aften leverede masser af tænding. Hjemmeholdet dominerede store dele af kampen, men på en sen scoring af indskiftede Emil Scheel, lykkdedes det VFF at hente en noget ufortjent sejr.

Endnu en topkamp var på menuen torsdag aften, da Monjasa Park dannede rammen om opgøret mellem FC Fredericia og Viborg FF. Forskellen på de to hold i ligaen var inden aftenens opgør på tre point.

De hvidklædte gæster fik den bedste start på kampen. Efter fire minutter slog Oliver Thychosen et indlæg i feltet fra venstre side. Andreas Albers kom først på bolden, og med hårtoppen fik han snittet bolden mod mål, men bolden sneg sig snert forbi den fjerneste opstander.

Fem minutter senere foregik det via udeholdets højre side. Christian Sivebæk slog et tidligt og fladt indlæg lige ind i fødderne på Oliver Thychosen i feltet. Han modtog bolden i fart, og efter en fin første berøring bragte han sig selv i en situation, hvor han ubesværet kunne sende bolden sikkert i netmaskerne. Drømmestart for VFF.

Første halvleg var fattig på målchancer, men til gengæld rig på intensitet og nærkampe. Begge hold fik tilkæmpet sig et par hjørnespark, men de to holds målmænd blev ikke testet for alvor i første halveg. Derfor var gæsterne foran ved pausen.

Men det holdte ikke længe ind i anden halvleg. Knap to minutter efter pausen fik Ingvar Jónsson kun halvklaret en Fredericia-afslutning fra distancen, og returen tilfaldt værternes Christian Sørensen, som knastørt sendte kuglen ind bag islændingen i VFF-målet. 1-1.

Målet tippede overtaget over til Fredericias fordel, som i de efterfølgende minutter satte sig tungt på spil og chancer. VFF var på hælene og forsøgte primært at få losset bolden ud af egen forsvarszone.

Flere af hjemmeholdets spillere, heriblandt Andreas Holvad, Dennis Høgh, Niels Letort og Christian Sørensen kom alle frem til kæmpe muligheder, som tvang en række store redninger ud af Ingvar Jónsson.

Værterne holdte gæsterne i jerngreb, og det blev derfor aldrig på noget tidspunkt VFFs halvleg. Derfor lå det heller ikke i luften, at udeholdet skulle komme i nærheden af at tage alle tre point med hjem til Domkirkebyen.

Men stik mod spil og chancer skete det med ti minutter igen. En lang bold i dybden fra Nikko Boxhall blev samlet op af Emil Scheel, som lige nøjagtig fik listet bolden forbi Fredericia-keeperen, hvorefter han fra en spids vinkel fik vippet bolden over en forsvarsspiller og i kassen.

Med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid var Fredericia millimeter fra udligningen. Først diskede Ingvar Jónsson op med en pragtredning fra tæt hold. På det efterfølgende hjørnespark udviklede det sig til et rent skydetelt, hvor to afslutninger blev blokeret, inden bolden blev banket over mål fra få meters afstand.

Men VFF holdt stand, til trods for et massivt Fredericia-tryk. Dermed henter rækkens nummer et tre uhyre vigtige point til samlingen, og udbygger forspringet ned til aftenens modstander til seks point. 

FC Fredericia - Viborg FF 1-2 (0-1)
0-1 Oliver Thychosen (9.)
1-1 Christian Sørensen (47.)
1-2 Emil Scheel (79.)

Startopstillingen
Ingvar Jónsson - Mikkel Knudsen, Nikko Boxall, Jakob Bonde, Alexander Fischer - George Fochive, Jeppe Grønning - Christian Sivebæk, Nicklas Røjkjær, Oliver Thychosen - Andreas Albers

Indskiftninger
Jeff Mensah for Oliver Thychosen (64.)
Emil Scheel for Nicklas Røjkjær (64.)
Christian Moses for Christian Sivebæk (73.)

Kort
Gult: Jeppe Grønning

Tilskuertal:
976

Er du klar til foråret?

Er du klar til foråret?

Køb et halvårssæsonkort til Energi Viborg Arena, og vær med hele ...

Opbakning, forretning og f...

Opbakning, forretning og fornøjelse

Jørgen Laursen A/S har de seneste mange år været platinpartner i ...

Tilmelding til sommerens f...

Tilmelding til sommerens fodboldskoler

Igen i år afholdes to fodboldskoler hos Viborg FF på Kirkebækvej ...SØN D. 10/03 KL. 13.45
Sted: Energi Viborg Arena

 
03/03: Næstved (U)
10/03: Hvidovre (H)
17/03: Fremad Amager (U)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgPeter Larsen KaffeQuickpotSport24KærsgaardNikeIT PilotSkilte Centret
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk