Viborg F.F. videre til næste runde

Tirsdag aften sikrede Viborg F.F. sig videre avancement i Ekstra Bladet Cup, da man vandt en sikker sejr på 3-0 over Ringkøbing IF, der til daglig spiller i danmarksserien. Dermed er VFF med i hatten når der trækkes lod fredag.

Tirsdag aften klokken 18 løb Viborg F.F. og Ringkøbing ud på Ankjær Arena i Ringkøbing i en stiv kuling men på en utroligt flot bane, der uden tvivl overgik de fleste baner, som der spilles på i Viasat Divisionen.
Efter lodtrækningen fik Viborg den kraftige vind i ryggen i første halvleg.
Viborg satte sig fra første fløjt på spillet og en boldfordeling der hed ca. 75-25 i VFF’s favør er nok ikke skudt helt ved siden af, og det billede holdt egentlig stik hele kampen.
Allerede efter 5 minutter var Viborg tæt på at komme på tavlen. Razak tog en god tur på højre fløj og slog et hårdt fladt indlæg ind i boksen, men hverken Marc Dal Hende eller Lasse Ankjær nåede frem til bolden, der fik lov til at passere igennem feltet urørt.
Viborgs kombinationsspil gled udmærket og holdet kombinerede stille og roligt rundt på banen, men man havde svært ved at få den sidste fart i spillet, der gjorde, at man kunne åbne op Ringkøbings ni mand store defensiv, hvorfor det ikke blev til en kamp fyldt med store chancer.
Men alligevel blev det til en tidlig scoring til Viborg. Ringkøbing clearede et indlæg ud til Eldin, der fik kontrol over bolden ca. 30 meter fra mål og med et utrolig flot følt spark placerede han bolden helt oppe i det ene målhjørne, helt uden chance for Ringkøbings målmand.
Målet rystede Ringkøbing og de næste 10 minutter skabte Viborg flere gode chancer. Blandt andet fik Razak puttet bolden over stregen efter et hjørnespark, men desværre blev målet annulleret for offside. I denne periode havde Alexander Juel også en god chance samtidig med Eldin havde en god dobbeltafslutning.
Derfor var det også yderst fortjent, at Viborg gik til pause med en føring. For efter stort overtag i boldbesiddelse og med flere gode tilbud omkring Ringkøbings mål, så var eneste anke, set med Viborg briller, at holdet kun førte med et mål. Måske kunne man også have ønsket sig lidt højere tempo i boldomgangen og kombinationerne.
Anden halvleg var kun lige startet, da Ringkøbing fik en kæmpe chance. Et flot spark fra 25 meter passerede Kirk i Viborg målet og ramte overliggeren, hvorefter VFF fik clearet bolden.
Men herefter overtog Viborg igen spillet, selvom man nu spillede overfor en massiv modvind, samtidig med der stod en lige så massiv defensiv og ventede omkring feltet.
I det 53. minut fik Viborg så mål nummer to annulleret. Et VFF hjørne blev clearet ud til Kevin, der sparkede hårdt og fladt. Inde i feltet reagerede Marc Lynhurtigt på afslutningen og fik den rettet af og ind i netmaskerne, men for anden gang i kampen annulleredes en VFF-scoring for offside.
Herefter skabte ingen af holdene nævneværdige chancer før i det 72. minut, hvor et frispark fem meter fra feltet blev taget af George. Men hans følte spark gik 20 centimeter over mål.
Kort efter fik Ringkøbing en ny chance. En flot aflevering der udnyttede den kraftige medvind til fulde, gav Ringkøbings angriber en ”en mod en” med Kirk i Viborg målet. Men hans lob passerede ikke bare Kirk, men også målet.
I kampens sidste ti minutter scorede Viborg så to gange mere.
Først blev Marc nedlagt i feltet, da han var løbet fra Ringkøbings defensiv. Dommeren pegede korrekt på 11-meter pletten og Marc var sikkerheden selv på det efterfølgende straffespark. Hvor han sendte målmanden i den ene retning og trillede bolden i den modsatte.
Få minutter senere var det så Razak, der kom på tavlen. Han modtog bolden på kanten af feltet, tog et enkelt træk og sparkede bolden hårdt og fladt ind ved den ene stolperod til en 3-måls føring til VFF.
Sidste store tilbud tilfaldt dog Ringkøbing. Et langt frispark fandt en udækket Ringkøbing spiller ved bagerste stolpe, der helflugtede bolden mod mål. Men Kirk stod rigtig placeret og kunne refleksredde bolden til hjørnespark.
Dermed sluttede kampen med en sikker 3-0 sejr til VFF, der dermed er videre til tredje runde af Ekstra Bladet Cup.