Nederlag i Kolding

En effektiv gang fodbold af Kolding, gav hjemmeholdet en 2-0 sejr i deres meget vigtige kamp for overlevelse i bunden af første division. Kolding viste en effektiv defensiv og flot kontra og det satte VFF til vægs i en kamp hvor VFF ellers igen havde meget bold, men slet ikke skabte nok.

Viborgs startopstilling: Robert Veselovsky, Carlos Shiralipour, Babajide Ogunbiyi, Casper Sørensen, George Popkhadze, Alexander Juel Andersen, Eldin Karisik, Lasse Ankjær, Jonas Thorsen, Marc Dal Hende, Søren Ulrik Vestergaard.
For unge Casper Sørensen bød kampen på debut i startopstillingen og hans kun anden kamp for Viborgs førstehold.
Det var en rigtig god om end noget våd bane som spillerne entrede klokken 15; nok den bedste bane Viborgs spillere endnu havde oplevet på udebane i dette forår.
Efter otte minutter kom Marc Dal Hende godt igennem på venstre fløj og på indlægget var det først Lasse Ankjær på forreste stolpe og dernæst Jonas Thorsen på fjerneste der var tæt på at ramme bolden – men i stedet for endte det op med et hjørnespark, hvor Jide kom højest, men hovedstødet gik lige over mål.
Viborg startede kampen i et godt tempo og kombinerede sig godt frem ad banen mod et Kolding mandskab der trak sig tilbage og satsede på det hurtige omstillingsspil.
Men selvom Viborg startede bedst, så var det Kolding der først kom på måltavlen. Et frispark blev ikke ordentligt afvist og bolden endte hos Michael Fisker, der flot placerede bolden i det ene målhjørne til en føring til hjemmeholdet.
Viborg fortsatte dog med at kombinere sig frem og skabte flere rigtig gode chancer efter Koldings føringsmål. Tættest på var man i det 20. minut, hvor efter præcist indlæg fandt Marc Dal Hende på bagerste stolpe, men hans glidende firsttimer gik forbi målet.
I stedet for en fortjent udligning fik Kolding udnyttet en kontra til at splitte Viborgs forsvar ad. Til sidst endte bolden hos Søren Pedersen, der fik sparket bolden ind bag Robert i Viborgs mål.
Herefter skiftede kampen lidt karakter de næste 10 minutter, idet Kolding fik mere selvtillid og tro på egne evner. De begyndte at kombinere lidt mere og holde bedre fast i bolden, samtidig med Viborgs spillere flere gange smed bolden væk uprovokeret, så pludselig var det en helt lige kamp spillemæssigt. I de sidste 10 minutter af halvlegen fik Viborg dog igen mere fat i bolden, men man magtede ikke at kombinere sig igennem til store chancer. Hver gang man kom godt igennem på fløjene, hvilket ikke mindst Marc Dal Hende gjorde nærmest efter forgodtbefindende, så endte bolden op hos en forsvarsspiller, idet hverken Søren Ulrik Vestergaard eller Lasse Ankjær kom først på indlæggene.
Dermed sluttede første halvleg 2-0, selvom Viborg havde haft bolden klart mest og kom til rigtig mange indlæg. Men den effektivitet og kynisme i feltet som Kolding viste, den manglede Viborg i dag.
Viborg startede anden halvleg i et godt tempo og satte Kolding godt under pres. Flere gange var man tæt på at komme igennem til åbne chancer, men Koldings forsvar fik hele tiden afværget inde i feltet. Efter 10 minutter af anden halvleg var Thorsen meget tæt på, et godt gennemspillet angreb fik sat ham op i feltet, men hans afslutning blev lige akkurat reddet til hjørne.
Men derfra døde kampen i forhold til store chancer i det næste lange stykke tid. Viborg var ikke i stand til at skabe kampen og kom ikke igennem til store chancer og Kolding var godt tilfredse med at stå kompakt og leve på kontrastød.
I et forsøg på at ændre kampen, så skiftede Lars Søndergaard først Razak Pimpong og dernæst Kasper Østervemb på banen, men umiddelbart uden nogen synlig effekt på spillet.
Efter 75 minutter fik VFF et frispark i højre side. Marc Dal Hende sparkede direkte på mål, men bolden gik lige over overliggeren ved den fjerne sammenføjning.
Minuttet efter var det så Kolding der var tæt på at gøre det til 3-0. Et godt gennembrud på fløjen og et præcis indlæg til fjerneste stolpe gav indskiftede Martin Jensen en fremragende mulighed, men chancen endte med et hjørnespark.
Men anden halvleg blev en meget chancefattig affære. Næste gode mulighed var et VFF-frispark efter 87 minutter. Marc Dal Hende lagde et godt indlæg, som ingen rørte og dermed dumpede bolden nede lige ved den fjerneste stolpe, hvor målmanden kun akkurat fik den tippet til hjørne.
I overtiden vurderede dommeren at Koldings Justice Erhenede smed sig i feltet, så i stedet for det straffe som Kolding efterlyste, så fik Koldings spiller gult kort.

Kampen i tal
Kolding FC – Viborg F.F. 2-0 (2-0)
14. min – Kolding mål – Michael Fisker
24. min – Kolding mål – Søren Pedersen
56. min – Viborg advarsel – Carlos Shiralipour
59. min – Viborg udskiftning – Carlos Shiralipour ud, Razak Pimpong ind
67. min – Viborg udskiftning – Lasse Ankjær ud, Kasper Østervemb ind
76. min – Kolding udskiftning – Søren Pedersen ud, Martin Jensen ind
86. min – Kolding udskiftning – Michael Fisker ud, Glen Atle Larsen ind
93. min – Kolding udskiftning – Justice Erhenede ud, Andre Jepsen ind