VFFVFF vandt en dramatisk og ekstremt vigtig sejr over FC Fyn i skærtorsdagens opgør i Odense.

Viborgs startopstilling:

Kristian Kirk

Sune Kiilerich – Babajide Ogunbiyi – Mikkel Rask – Timmi Johansen

Jeff Mensah – Nicolai Melchiorsen – Eldin Karisik – Jesper Kjærulff

Razak Pimpong – Dennis Høegh

Kampen på den flotte og solbeskinnede bane i Odense blev åbnet i et højt tempo fra begge hold, og allerede efter tre minutter havde både FC Fyn og VFF spillet sig frem til hjørnespark, og spillet bølgede i de første minutter frem og tilbage.

Hjemmeholdet havde et lille overtag i spillet, men de grønklædte gæster var flere gange ved at tilspille sig chancer på kontraangreb.

Viborgs første reelle chance faldt i kampens tiende minut, da en tværaflevering faldt ned for fødderne af Jeff Mensah, der dog ikke formåede at komme helt frem til bolden tæt foran mål.

Blot et par minutter efter var VFF tæt på igen, da et hjørnespark havde for fødderne af Razak Pimpong, der helflugtede bolden tæt over målet.

Gæsterne fik efterhånden spillet sig til et overtag i spillet, og da kampens første kvarter var spillet, var det med VFF i kontrol, hvilket medførte flere hjørnesparksforsøg, der dog ikke for alvor satte hjemmeholdets keeper på de store prøver.

Efter den hektiske indledning på kampen fandt kampen et mere roligt leje, og ingen af holdene formåede i halvlegens midte at spille sig frem til de store åbne chancer. Tættest på var VFF, da Sune Kiilerich tog turen fra sin højreback-plads og sendte et godt langskud af mod FC Fyn-buret, men afslutningen blev holdt sikkert af målmand Jonas Jensen.

Selvom det var småt med åbne chancer i denne fase, var det et velspillende Viborg-hold, der havde fuld kontrol over kampen, og kombinationerne flød godt over hele banen. Derfor var det også fuldt fortjent, da Babajide Ogunbiyi i kampens 36. minut efter et indkast blev nedlagt i FC Fyn-feltet, og straffesparket blev sikkert omsat til mål af Jesper Kjærulff.

I halvlegens sidste minut kom FC Fyn også på tavlen og fik udlignet Viborg-føringen, da Emil La Cour efter et dårligt clearet hjørnespark, fik sat et langskud ind bag Kristian Kirk, og dermed gik holdene til pause med stillingen 1-1.

Anden halvleg begyndte som det meste af første halvleg havde forløbet, nemlig med de grønne gæster som toneangivende, mens FC Fyn levede på kontraangreb. Den største chance i starten af anden halvleg tilfaldt da også VFF, da Eldin Karisik kom først på en returbold efter et indkast, men langskuddet gik direkte på FC Fyn-keeperen.

VFF holdt fortsat et godt pres på hjemmeholdet, mens FC Fyn hele tiden lurede på kontramuligheder. I halvlegens midte blev det grønne pres intensiveret, og fuldt fortjent kom VFF igen foran, da Jesper Kjærulff udnyttede et godt slået indlæg, og headede bolden utageligt ind bag Jonas Jensen i FC Fyn-målet, og gav dermed de medrejsende og højt støttende VFF-fans mere at juble over.

Viborg fortsatte ufortrødent presset, og spillet blev i perioden efter målet flyttet helt op omkring hjemmeholdets felt, hvor både Babajide Ogunbiyi og Dennis Høegh havde hovedstødsafslutninger lige over målet.

I kampens 82. minut kom FC Fyn frem til et kontraangreb, og da Sune Kiilerich nedlagde en FC Fyn spiller i feltet, måtte højrebacken gå tidligt i bad. Det efterfølgende straffespark bød dog på viborgensisk opmuntring, da en velspillende Kristian Kirk reddede afslutningen, og dermed holdt VFF fast i den spinkle føring.

Med en mand i undertal blev VFF presset tilbage i eget felt i kampens sidste fase, og de grønne forsvarede sig heroisk mod hjemmeholdets høje bolde mod den fremskudte midterforsvarer Ole Budtz. Selvom FC Fyn pressede hårdt på, lykkedes det ikke at udligne, og VFF kunne derfor rejse hjem med tre fortjente og tiltrængte point i bagagen.

Kampen i tal:
FC Fyn 1 – 2 Viborg F.F.
37. minut – VFF mål: Jesper Kjærulff.
45. minut – FC Fyn mål: Emil La Cour.
59. minut – VFF udskiftning: Jeff Mensah ud, Lasse Ankjær ind.
65. minut – VFF udskiftning: Razak Pimpong ud, Marc Dal Hende ind.
69. minut – VFF mål: Jesper Kjærulff.
82. minut – VFF udvisning: Sune Kiilerich
85. minut – VFF udskiftning: Nicolai Melchiorsen ud, Ricki Olsen ind.