VFFSøndag eftermiddag spillede Viborg F.F. kamp i første division på Viborg Stadion, hvor modstanderen var FC Roskilde. På en sikker straffesparksscoring af Eduardo Delani blev det til en ny VFF-sejr.

Viborg holdopstilling:
Robert Veselovsky
Jens-Kristian Sørensen – Mikkel Rask – Jonas Thorsen – Jeff Mensah
Eduardo Delani – Lasse Ankjær – Valentino Lai – Ken Fagerberg
Mads Hvilsom – Razak Pimpong

Efter tre minutter fik udeholdet Roskilde kampens første store chance. Mikkel Rask og Jonas Thorsen fik ikke afvist en lang høj bold og så kom Tobias Perch-Nielsen alene igennem, men hans afslutning gik lige forbi stolpen. Også kampens anden store chance tilfaldt udeholdet. En hurtig omstilling gav muligheden for et skud fra kanten af feltet. Men afslutningen ramte sidenettet.

Det var Roskilde, der var farligst i kampens indledning og efter 14 minutter brændte det igen på, men en pragtredning af Robert Veselovsky sendte bolden ud til et hjørnespark.

Viborgs første gode chance kom i det 24 minut. Gode kombinationer og tålmodigt opspil gav en stor chance til Lasse Ankjær inde i det lille felt, hvor han fik tid til at tæmme bolden. Men hårdt presset af målmanden kom han ikke igennem til en afslutning.

Minutterne efter bød på en stor chance i hver ende. Først fik Razak Pimpong afsluttet langt udefra med et følt skud, der var lige ved at overliste Roskildes keeper. Og i det næste angreb var det Jeppe Kjær, der driblede godt igennem og var lige ved at kunne løbe bolden i mål, men Robert Veselovsky i Viborg målet fik lige akkurat fat i bolden i afslutningsøjeblikket.

Men det var fortsat Roskilde, der var farligst og efter ca. den halve time var det igen Jeppe Kjær, der driblede rundt i feltet, inden han fra spids vinkel fik afsluttet på mål. Men en ny god redning af Robert Veselovsky forhindrede en scoring.

To minutter før pausen kom Viborg igennem til halvlegens sidste chance. God fight af Ken Fagerberg gav Jeff Mensah muligheden for et skud fra 25 meter. Men hans skud blev rettet af til hjørne.

Dermed sluttede første halvleg målløst. En stilling hjemmeholdet Viborg nok kunne være bedst tilfreds med. For selvom de to hold havde bolden ca. lige så meget, så var det Roskilde, der kom igennem til de fleste og de største chancer.

Allerede i første minut af anden halvleg kom Mads Hvilsom frem til en stor chance. En god aflevering gav ham muligheden i feltet og angriberen afsluttede resolut men desværre over mål. Men Viborg fik tilkæmpet sig overtaget i boldbesiddelse i starten af anden halvleg og kom på den konto igennem til et par halve chancer og udmærkede indlæg. Men helt farligt blev det ikke.

Med godt og vel tyve minutter tilbage var Jeppe Kjær igen på spil foran Viborgs mål. Et par hurtige kombinationer gav ham en ny mand-mand duel med Robert Veselovsky, der dog flot reddede. Viborg slog en hurtig kontra, hvor en lang bold gav Razak Pimpong en friløber mod Roskildes målmand, der tog benene på angriberen og ikke gav dommeren anden mulighed end at tildele Viborg F.F. et straffespark. Dette omsatte Eduardo Delani sikkert til en føring til hjemmeholdet.

Men anden halvleg blev en kamp om boldbesiddelse og overtag på midtbanen og dermed blev det også en meget chancefattig affære, hvor begges hold stod godt defensivt og det kun var på kontra eller dødbolde, som de to angreb skabte chancer.

Men med to minutter tilbage, så fik Roskilde en gylden chance for at udligne. En god bold i dybden fandt Ole Budtz, der løftede bolden over Robert Veselovsky i mål, men afslutningen gik lige forbi stolpen.

I stedet for fik matchvinder Eduardo Delani chancen for at lukke og slukke kampen i første minuts tillægstid, da han blev sendt alene af sted mod Roskildes mål. Men en flot refleksredning forhindrede Eduardo Delani i at blive dobbelt målscorer. Også Mads Hvilsom fik en friløber i tillægstiden, men heller ikke han havde succes med sin afslutning.

Der skete ikke mere i en meget lige kamp. Dermed blev det til en ny VFF-sejr på Viborg Stadion, der nu har vundet tre kampe i træk på eget græs.

Viborg F.F. – FC Roskilde 1-0 (0-0)
45+2 min – Advarsel til Razak Pimpong (VFF)
PAUSE
45 min – Udskiftning, Valentino Lai ud, Kevin Mensah ind (VFF)
55 min – Advarsel til Eduardo Delani (VFF)
58 min – Advarsel til Mads Hvilsom (VFF)
68 min – Advarsel til Esben Madsen (FCR)
69 min – Scoring af Eduardo Delani (VFF)
69 min – Udskiftning, Ken Fagerberg ud, Dennis Høegh ind (VFF)
76 min – Udskiftning, Razak Pimpong ud, Jesper Kjærulff ind (VFF)
76 min – Udskiftning, Nikolaj Steen Hansen ud, Jakob Rasmussen ind (FCR)
76 min – Udskiftning, Tobias Perch-Nielsen ud, Thomas Høegh ind (FCR)
76 min – Udskiftning, Jens Mårtensen ud, Nikolaj Mikkelsen ind (FCR)
90+2 min – advarsel til Anders Nielsen (FCR)