Lars Søndergaard ny cheftræner

Når Viborg F.F.’s førsteholdstrup møder ind til første træningsdag mandag den 13. juli, er det samtidig første arbejdsdag for klubbens ny cheftræner.

Manden i dét job, bliver 50-årige Lars Søndergaard, efter han netop har sat sit navnetræk på en aftale, som binder ham til VFF de næste tre år.

- Det har været en lang proces for os at finde frem til vores ny cheftræner. Vi har arbejdet med et bruttofelt af kandidater og har frem mod målstregen haft tre emner i spil, som alle kunne se et spændende perspektiv i jobbet. Men såvel sportsligt som menneskeligt har vi sat vores kryds ved vores førstevalg. Set i det lys er vi mere end almindeligt glade for, at det er lykkedes os at hente Lars Søndergaard hjem fra Østrig. Han matcher den profil, vi søgte, mere end 100 pct.

- Han er dansker, han har stor erfaring fra både dansk og international fodbold, han er dygtig til at arbejde med unge, talentfulde fodboldspillere. Det sidste er helt essentielt, nu hvor vi med vores nye treårsplan har taget hul på en ny tidsregning i Viborg F.F. Det handler mere end nogensinde før om opbygning og udvikling af enkeltspillere og et bæredygtigt fodboldhold. Det er det, der skal bringe os tilbage i landets bedste fodboldrække for mere end bare en kort bemærkning, udtaler VFF-direktør Morten Jensen.

Lars Søndergaard har tidligere arbejdet sammen med den forhenværende cheftræner i FC København, Hans Backe, under deres fælles fortid i AaB og senere Austria Salzburg, ligesom han for fire år siden første Austria Wien frem til kvartfinalerne i UEFA Cup’en. Men trods meritterne på både den hjemlige og internationale fodboldscene, lod Lars Søndergaard sig alligevel lokke hjem efter senest at have varetaget jobbet som ungdomschef i Red Bull Salzburg.

- Det er først og fremmest et utroligt spændende projekt, der er sat i gang i Viborg. Som træner er det meget attraktivt at blive præsenteret for en langsigtet plan, hvor det ikke er et ufravigeligt krav, at vi skal rykke op i år et. Selvfølgelig går vi efter at vinde alle vores kampe, men for mig er det også vigtigt, at der er afsat tid til at bygge noget op.

- Og jeg må jo sige, at der er sket noget i Viborg, siden jeg tog til Østrig. Dengang var Viborg jo ingenting på ungdomssiden. Nu er de repræsenteret på højeste niveau på alle niveauer og har allerede flere lokale spillere af egen avl med på førsteholdet. Og et eller andet sted betyder det jo også, at der er gjort et godt stykke arbejde i klubben. Og det betyder også, at det ikke er tom snak, når vi taler om, at vi gerne vil udvikle vores egne spillere til førsteholdet. Derfor er det også en del af den opgave, jeg nu har fået, som jeg glæder mig meget til at tage fat på, udtaler Lars Søndergaard. 

- Mit mål er helt klart, at den enkelte spiller udvikler sig – men også at holdet udvikler sig. Og så må jeg da indrømme, at jeg ikke er kommet hjem til Danmark for at spille i Viasat Divisionen. Derfor er det også et klart mål, at Viborg skal tilbage i SAS Ligaen inden for de tre år, som jeg nu i første omgang er i klubben, udtaler Lars Søndergaard.

Lars Søndergaard får Søren Frederiksen som assistenttræner, mens målmandstræner Stephen Lowe og U19-træner Jan Østergaard fortsætter med at være en del af trænerteamet omkring A-truppen.

For yderligere kommentarer:
Morten Jensen, direktør +45 40 83 87 67
Lars Søndergaard, cheftræner +45 2616 44 85

VFF tog anden sejr i træk

VFF tog anden sejr i træk

VFF tog søndag eftermiddag imod Lyngby BK hjemme i domkirkebyen. ...

Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)


Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)
Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)
Ementa efter 2-1: Det er monstervigtigt
Ementa efter 2-1: Det er monstervigtigt
Poulsen efter 2-1: En vanskelig kamp
Poulsen efter 2-1: En vanskelig kamp
Poulsen efter 3-1: En rigtig stærk præstation
Poulsen efter 3-1: En rigtig stærk præstation

SØN D. 28/04 KL. 14.00
Sted: Energi Viborg Arena

 
28/04: Randers FC (H)
05/05: Viborg FF (H)
12/05: Vejle (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk