Et godkendt efterårNår Viborg F.F.’s cheftræner Lars Søndergaard ser tilbage på de første 4½ måned ved roret for Viborgs fodboldflagskib, så er det overordnet set en tilfreds cheftræner, der ser tilbage på en halvsæson med positive tendenser og en opadgående pil.

Da klubben i juli måned skrev kontrakt med Lars Søndergaard, så lancerede man samtidig en ny treårsplan, hvor klubben erklærede Lars Søndergaard som træneren, der skulle være med til at bygge et nyt hold op.

Hvis man lige ridser den nuværende form op i nøgletal, og kigger på de sidste seks kampe i efteråret, og sammenligner dem med for eksempel de sidste 6 kampe i foråret, så kan man få en idé om, hvordan processen skrider frem.

Forårets sidste seks kampe resulterede blot i en enkelt sejr og fem nederlag, og en samlet målscore på 7-14. Hvorimod efterårets sidste seks kampe har resulteret i 3 sejre, 2 uafgjorte og 1 nederlag og dermed 11 points med en målscore på 11-7.

Så hvis man sammenligner de kampe her, så kan man se, at en meget dårlig stime er blevet vendt og ikke mindst forsvaret er blevet stabiliseret, hvor man har halveret antallet af mål man lukker ind.

- Nu har jeg været i klubben i en halv sæson, og jeg synes det skrider tilfredsstillende frem. Jeg føler vi har et godt samarbejde i klubben og spillerne leverer en god indsats og en fin indstilling både til kamp og i hverdagen, fortæller cheftræner Lars Søndergaard.

Efter et par tunge år, hvor først nedrykning, og derefter et mindre godt år i første division tærede på spillernes selvtillid. Så har godt konsekvent arbejde fra trænere og spilleres side fået vendt bøtten. Så i løbet af efteråret, er der kommet en optimisme ind i truppen, og der er kommet en tro på egne evner tilbage i den talentfulde trup. Der nu stoler både på sig selv og på muligheden for både point samt sejr i hver enkelt kamp.

- Vi har arbejdet hårdt i efteråret, og jeg ved, vi fortsat skal arbejde hårdt. Men jeg føler, vi er i fuld gang med at vende den negative trend, og er i gang med en sund proces, hvor vi er ved at bygge et nyt hold op fyldt med en sund selvtillid, udtaler cheftræneren, der uddyber.

- Vi har fået stabiliseret vores forsvar, der, en meget ung alder til trods, er et af de bedste forsvar i første division, hvor det kun er Fredericia der lukker færre mål ind. Og ser man på de sidste seks kampe i efteråret, så er vi også begyndt at score flere mål, end vi gjorde i starten af sæsonen. Jeg synes vi har taget nogle gode skridt. Og med efterårets afslutning in mente kan vi godt tillade os at gå ind i vinterpausen med ro i sindet vel vidende, at vi er på rette vej.

Men i cheftrænerens øjne er der dog milevid forskel på at have ro i sindet, og på at lade sig selv eller spillerne hvile på laurbærrene, for der er stadig meget arbejde foran Lars Søndergaard og hans tropper.

- Vi skal fortsat arbejde hårdt på at forbedre os. Selvom vi er blevet bedre defensivt, så kan vi sagtens forbedre det yderligere, og vi skal også blive farligere foran modstandernes mål, samt bedre til at være i boldbesiddelse, hvor vi skal arbejde meget med vores boldomgang og ikke mindst vores tempo og villighed til at spille med større risici i vores aktioner. Men det er en proces. For vi må også acceptere, at de her ting, de er utrolig nemme at sige, men det er altså svært at omsætte i praksis.

Sæsonens udebanetrøje er...

Sæsonens udebanetrøje er klar

Sammen med Capelli Sport er vi glade for at kunne præsentere sæso...

Ny webshop er online

Ny webshop er online

Viborg FF har fået en ny webshop, hvor du fremover kan købe dit V...

Højdepunkter: VFF-SIF 2-0

Højdepunkter: VFF-SIF 2-0

Se mål og øvrige højdepunkter fra kampen:...

Jeppe Grønning foran kamp nummer 300 for Viborg FF

Grønning foran jubilæum: Det er kæmpestort


Grønning foran jubilæum: Det er kæmpestort
Grønning foran jubilæum: Det er kæmpestort
Sejrssang efter 2-0 over SIF
Sejrssang efter 2-0 over SIF
Viborg FF - Silkeborg IF 2-0 (14.08.22)
Viborg FF - Silkeborg IF 2-0 (14.08.22)
UECL: B36 Tórshavn-Viborg FF 1-2
UECL: B36 Tórshavn-Viborg FF 1-2

TOR D. 25/08 KL. 19.00
Sted: Energi Viborg Arena

 
18/08: Viborg FF (H)
21/08: Viborg FF (H)
25/08: West Ham United (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk