Søren Frederiksen - VFF er min klubEn af topkandidaterne i kåringen af alletiders bedste VFF'er, Søren Frederiksen, har sin helt egen favorit til titlen. Frederiksen selv er valgt ud som 90'ernes VFF-profil.

To år er der gået siden en af dansk fodbolds allerstørste profiler, Søren Frederiksen, kørte fodboldstøvlerne i garagen.

Men Frederiksen er på ingen måde gået i glemmebogen. For nylig dukkede han op som en af de i alt 48 kandidater, som i disse dage kæmper om titlen som alletiders bedste VFF'er.

Frederiksen slår dog fast, at han ikke ser sig selv som favoritten til den prestigefyldte titel.

- Jeg har min egen favorit, men det holder jeg for mig selv til kåringen er overstået....lyder det hemmelighedsfuldt fra Søren Frederiksen.

- Et godt bud kunne vel være dig selv?

- Neeeej, det er det ikke. Det er en spiller, jeg desværre aldrig nåede at spille sammen med. Resten må du selv gætte dig til, driller Frederiksen.

Selv optrådte Søren Frederiksen for VFF i flere omgange. Første gang han trak den grønne Viborg-trøje over hovedet var i 1990, hvor han debuterede med at score hattrick for VFF i et opgør mod KB og i en sæson, der resulterede i Viborg-nedrykning fra landets bedste fodboldrække - 1. division.

Siden hen skiftede 1. division navn til Superligaen, ligesom Frederiksen gik fra at være et håbefuldt talent til en iøjnefaldende profil i dansk klubfodboldbold. Det sidste kraftigt understreget af, at han den dag i dag kun er overgået af den tidligere AaB-, Brøndby- og FC København-angriber, Peter Møller, som den mest scorende spiller i den bedste række herhjemme.

Alligevel rakte målene ikke til nogen titler i tiden som Viborg-spiller.

- Nej, der var ingen titler. Jeg var jo desværre ikke med i pokalfinalen i 2000. Eller det vil sige, det var jeg jo for AaB, så det var på den anden side.

- Men alligevel har VFF helt klart været den klub, som har betydet mest for mig. VFF er og bliver min klub. Det sammenhold og det kammeratskab, som er i klubben, har jeg haft det utrolig godt med. Den del har betydet sindsygt meget for mig. Jeg har bare altid følt mig godt tilpas i både VFF og Viborg. Den størrelse har passet godt til mig, fastslår Søren Frederiksen.

Mål-Søren peger selv på oprykningen til superligaen tilbage i 1995 som et højdepunkt for den aktive tid i VFF. Men efter at have vundet DM-guld med AaB i 1999 er det mere de store kampe mod Brøndby og FCK, som Frederiksen husker som deciderede højrepunkter i VFF-trøjen.

- Der var altid masser af folk på lægterne til de kampe. Og selv om man selvfølgelig satte sig op til alle kampe, så var det altid noget specielt, når vi skulle møde Brøndby og FCK, mindes Frederiksen.

Tilnavnet 'Silde' kan Søren Frederiksen ikke løbe fra. Han blev sat i verden for snart 36 år siden i Frederikshavn. Men med skiftet til VFF som andenårs ynglingespiller - blev første spadestik til en både lang og flot fodboldkarriere taget.

Efter at være endt som topscorer for VFF's oprykkere i superligaen tilbage i 1993 med 12 mål på den første halvsæson, skiftede Frederiksen til naboklubben, Silkeborg.

Halvandet i den røde Silkeborg-bluse kastede en DM-guldmedalje af sig, hvilket dermed bringer Frederiksens titelsamling op på to styk, da DM-titlen som AaB-spiller som bekendt fulgte efter fire år efter Silkeborg-triumfen.

Ikke desto mindre ser Frderiksen i dag tilbage på en tid i VFF fyldt med glæder, gode kammerater og sjove oplevelser.

- Kammeratskabet i omklædningsrummet og på træningslejrene er bare noget af det jeg husker tilbage på med stor glæde. Jeg startede som halvtidsspiller i VFF i '90, hvor jeg arbejdede ved siden af fodbolden i Frost Superkøb. Men i 1994, hvor jeg skiftede til Silkeborg fik jeg min første fuldtidskontrakt, og det gjorde det da sjovere og større at kunne koncentrere sig 100 pct. om bare at spille fodbold. Træne både en og to gange om dagen, fremhæver Frederiksen.

Samme muligheder har ikke alle 48 kandidater til titlen som alletiders bedste VFF'er haft. Men i Søren Frederiksens tidresregning er det heller ikke antallet af træningspas eller tempoet i fodboldspillet, som med årene er blevet højere, som er rettesnoren for, hvem der skal hyldes som historiens bedste Viborg-spiller mandag den 5. november i forbindelse med VFF's hjemmekamp mod OB på Viborg Stadion.

- Listen over nominerede tæller 48 fantastiske navne. Men det er svært at sige, hvad folk vægter højest. Men i mine øjne bør titlen gå til en person, der har været et godt aktiv for VFF - både på og uden for banen, slutter Frederiksen.

Du kan selv deltage i kåringen af alletiders bedste VFF'er og samtidig indgå i konkurrencen om at vinde en rejse for to personer til Barcelona til en værdi á 10.000 kr.

Stemmesedler kan rekvireres hos Telia og Jyske Bank i Sct. Mathias Gade i Viborg eller på VFF's kontor på Tingvej ved Viborg Stadion.

Sidste frist for at stemme er på fredag den 26. oktober. Det koster 20 kr. pr. stemmeseddel.

Pointdeling mod Silkeborg

Pointdeling mod Silkeborg

VFF tog fredag aften imod Silkeborg i sæsonens anden oprykkerduel...

Sofus Berger forlænger me...

Sofus Berger forlænger med VFF

Viborg FF og Sofus Berger er blevet enige om at forlænge samarbej...

Veteraner og deres pårør...

Veteraner og deres pårørende inviteres til gratis Superliga-fodbold

I et tæt samarbejde med Viborg Kommune, det lokale erhvervsliv og...

Sofus Berger forlænger sin kontrakt med VFF

Sofus Berger 2024


Sofus Berger 2024
Sofus Berger 2024
FC København - Viborg FF 1-1
FC København - Viborg FF 1-1
Grønning efter 1-1: Enorm moral til sidst
Grønning efter 1-1: Enorm moral til sidst
Friis efter 1-1 mod FCK: Det hårde arbejde betaler sig
Friis efter 1-1 mod FCK: Det hårde arbejde betaler sig

FRE D. 15/10 KL. 19.00
Sted: Energi Viborg Arena

 
15/10: Silkeborg IF (H)
25/10: Viborg FF (H)
31/10: Brøndby (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk