Uafgjort på Viborg Stadion

Viborg F.F. og Næstved tørnede sammen søndag eftermiddag på Viborg Stadion, i en kamp hvor Viborg igen kom hurtigt bagud, men magtede at kæmpe sig tilbage i kampen.

Viborg havde valgt at stille op med følgende elve spillere:

Robert Veselovsky, Alexander Juel Andersen, Ralf Pedersen, Asbjørn Sennels, George Popkhadze, Thomas Raun, Eldin Karisik, Razak Pimpong, Lasse Ankjær, Christian Olsen, Christian Muomaife.

Viborg starter kampen udmærket, og får skabt et lille overtag fra første fløjt. Men Næstved er meget farlige i deres hurtige kontraspil. Og allerede på det første kontra går det galt. Garcia får bolden, og dribler og løber fra hele forsvaret og udplacerer Robert i mål til en føring til Næstved efter blot 7 minutter.

Efter det tidlige mål har Næstved fået godt styr på både spil og kamp. De står solidt i den bagerste kæde og kan stoppe Viborgs opspil inden vi kommer til afslutning, og når de selv får bolden, så er de meget direkte og spiller sig hurtigt frem til Viborgs felt, hvor de også kommer igennem til afslutninger.

Som halvlegen skrider frem, træder Viborg-mandskabet dog mere og mere i karakter, og får efterhånden sat sig på kampen igen, og især spillet over fløjene ser ud til at fungere, hvorigennem man kommer igennem til mange gode indlæg, og er decideret uheldige med ikke at have udlignet på en af de lige ved og næsten chancer man får skabt fra det 20 til det 30 minut.

Men så snart som man sidder med følelsen af, nu er der styr på kampen spillemæssigt fra VFF’s side, så kommer Næstved igennem til en kæmpechance på en tilfældighed. Det er Ulrik Balling der, i duel med Ralf Pedersen, får mast sig igennem, men Robert kommer ud og får forpurret chancen, i en situation hvor Næstved spillerne protesterer voldsomt over, at de ikke får straffe.

I overtiden viser VFF igen usikkerhed i forsvaret, og endnu en gang er det Ulrik Balling, der kommer igennem til en en mod en med Robert Veselovsky. Men vanen tro bliver det dog Viborgs keeper, der kan træde ud af duellen som vinder, da han sammen med George Popkhadze får forpurret chancen, og igen sker det til voldsomme Næstved protester, der mener de bliver snydt for et straffe.

Første halvleg har budt på en del godt spil fra Viborgs side, men effektiviteten og aggressiviteten i feltet har manglet, og så hjælper det ikke, at man kommer igennem godt på fløjene, eller at Raun på midtbanen fordeler boldene rigtig godt og finder hullerne i Næstveds defensiv. Slet ikke når man i forsvaret viser usikkerhed og passivitet, og derigennem lader Næstved komme igennem til flere store 100% chancer. Dermed må man nok også sige, at det er fortjent, at Næstved kan gå til pause med en føring.

Viborg får en eminent start på anden halvleg. Man får lagt et godt pres oppe omkring Næstveds felt, og får fat i Næstveds clearinger. Bolden bliver spillet godt fra Razak ud til George, der trækker ind i feltet og slår bolden hårdt fladt ind i det lille felt, hvor Chris Muomaife får sat en fod på og sendt bolden ind til udligning. Godt spil og pres af Viborg giver muligheden for det hurtige mål.

Viborg er startet anden halvleg meget mere aggressivt, hvilket har givet et mål, men også et par gule kort til VFF-spillerne. Og midt i halvlegen giver det også et frispark til Næstved lige udenfor feltet. Næstveds Ronnie Bendtsen får sparket bolden over muren og direkte mod trekanten, men Robert laver en eminent redning og får bokset bolden væk.

Efter en fornuftig start på halvlegen, så er Viborg faldet i tempo, og forfalder ofte til lange bolde, der er upræcise og svære for de offensive kræfter at arbejde med. Derfor brænder det ikke for alvor på foran Næstveds målmand, og begge hold er afhængige af forsvarsfejl el. en dødbold for at blive farlige i midten af halvlegen, da ingen af holdenes offensiv er i stand til at kreere de store gennemspillede angreb.

I kampens afslutning finder Viborg dog de overskydende kræfter frem, og presser på for at skabe føringsmålet, det resulterer i flere chancer. Først kombinerer Kevin Mensah og Søren Ulrik Vestergaard sig godt igennem fra midterlinjen og ind i feltet, men Kevins skud bliver blokeret. Næste gang er det Chris der får en nedfaldsbold i feltet, men lige inden han får trykket af, bliver bolden clearet til hjørne. Også Søren Ulrik kommer frem til en afslutning på et hjørnespark, men hans afslutning sejler over. Jo tættere på afslutningen af kampen man kommer, jo voldsommere presser Viborg på for at få sejrsmålet. Men selvom man kommer igennem til flere afslutninger, så lykkes det ikke at få sejrsmålet. Dermed slutter kampen med et point til hvert hold. Som anden halvleg skred frem, fik Viborg sat sig solidt på spillet, men desværre magtede man ikke at få omsat det store spilovertag til et sejrsmål og tre points.

Kampen i tal.
Viborg F.F. – Næstved 1-1 (0-1)
7 min mål - Næstved - 0-1 – Filipe Garcia Goncalves
45 min udskiftning – Næstved – Lasse Nielsen ud, Ronnie Bendtsen ind
48 min mål – Viborg – 1-1 – Christian Muomaife
51 min gult kort – Viborg – Christian Muomaife
54 min gult kort – Viborg – Christian Olsen
56 min gult kort – Viborg – Asbjørn Sennels
60 min udskiftning – Viborg – Christian Olsen ud, Søren Ulrik Vestergaard ind
69 min gult kort – Næstved – Ulrik Balling
72 min udskiftning – Viborg – Razak Pimpong ud, Kevin Mensah ind
82 min udskiftning – Næstved – Jesper Blicher ud, Lasse Hansen ind
86 min udskiftning – Viborg – Thomas Raun ud, Jesper Lindegaard ind