Jeg vil blive bedre til at scoreNår angriber og VFF-topscorer Søren Ulrik Vestergaard ser tilbage på efteråret, så dækker det over en pose blandede bolsjer, med både sure og søde bolsjer imellem, men heldigvis er der flere af de søde end af de sure.

Efteråret startede skidt for Søren Ulrik Vestergaard, der fik en skade tidligt i opstarten, og dermed blev sat ud af spil i opstarten og starten på turneringen. Hvilket også betød, at det tog lidt længere tid for Søren Ulrik end for holdkammeraterne at ramme niveauet.

- Selve starten på efteråret var træls, idet jeg blev skadet og dermed gik glip af meget af opstarten og også starten på sæsonen. Derfor var vi nok 1/3 henne i sæsonen, inden jeg følte, at jeg ramte mit niveau, udtaler Søren Ulrik Vestergaard.

Efter efterårets kampe er Søren Ulrik Vestergaard noteret for 8 mål i den grønne kløvertrøje, hvilket gør ham til klubbens topscorer. Men alligevel er den ambitiøse angriber ikke helt tilfreds med antallet af mål han har scoret.

- 8 mål er måske acceptabelt, men jeg er ikke selv tilfreds, da jeg føler, at jeg har haft muligheder for at score flere mål; og det er nu engang tit målene en angriber bliver bedømt ud fra.

Men selvom Søren Ulrik ikke er helt tilfreds med antallet af mål, så er han godt tilfreds med sit eget spil, og det niveau han har vist på grønsværen.

- Hvis man ser på mit spil, så har jeg nok primært udfyldt rollen som target man for klubben i efteråret; og der føler jeg, at mange af mine forcer kommer til sin ret. Jeg føler selv, at jeg er en god spilstation, der fylder forholdsvis meget og er svær at tage bolden fra. Dermed er jeg tit blevet brugt som den spiller, der fik bolden med ryggen til mål, og så skulle spille den videre til midtbanen eller fløjene som starten på vores angreb. Samtidig føler jeg også, at jeg leverer en god defensiv indsats og at jeg fylder godt i luftrummet på dødbolde, både i vores eget og modstandernes felt, og disse facetter af mit spil føler jeg, at jeg har løftet i efteråret og det er jeg godt tilfreds med.

Derfor ligger det også fast, hvad det er Søren Ulrik vil fokusere på at forbedre.

- Jeg vil blive en bedre målscorer, og ved at løfte mit spil der, så vil jeg også kunne hjælpe holdet endnu mere. Så der er ingen tvivl om, at det er der jeg primært vil fokusere i foråret.

Søren Ulrik føler, at holdet, præcis som han selv, blev bedre og bedre som sæsonen skred frem. Men han mener ikke, at der kun er en enkelt forklaring på hvorfor det er tilfældet.

- Jeg synes vi er inde i en god proces i øjeblikket. Lars er kommet med nogle tanker og idéer, som vi er blevet bedre og bedre til at tage med os ind i kampene, og det har formentlig løftet vores spil jo længere hen i sæsonen vi kom. Derfor var det måske også lidt ærgerligt at sæsonen sluttede nu, for vi var inde i en rigtig god periode, fortæller Søren Ulrik, der fortsætter.

- Men udover vi har løftet os og er blevet bedre til at implementere Lars’ ideer, så er stemningen også blevet bedre, og vi har en større selvtillid i truppen nu end tidligere. Der er ingen tvivl om, at det også spiller ind, for selvtilliden er uhyre vigtig for en fodboldspiller. Endelig har vi også spillet meget med de samme spillere og dermed er der kommet mere kontinuitet ind på holdet og vi har mere automatik og forståelse for hinandens styrker og spilstil.

I øjeblikket slider Søren Ulrik hårdt nede i Sports Club, sammen med resten af truppen. For det er i denne periode, hvor der ikke er kamp hver weekend, man kan træne rigtig hårdt igennem og løfte sit niveau i for eksempel kropsstyrke.

- Lige nu arbejder vi hårdt med de ting, som der ikke er mulighed for, når der er kampe. For eksempel med styrketræningen. Det er et af de områder, som går ind og trætter krop og ben så meget, så man ikke kan fokusere lige så meget på det, når kroppen skal være frisk og klar til en kamp om søndagen. Så lige nu løfter vi rigtig meget jern, samtidig med vi løber en hel del i denne periode.

Dette, sammen med de individuelle træningsprogrammer spillerne vil få med hjem når de går på juleferie, åbner op for, at det vil være en gruppe toptunede spillere, der møder ind på Kirkebækvej i januar måned.

Nyt tracksuit i shoppen

Nyt tracksuit i shoppen

Så er det nye smarte kløver tracksuit endelig landet i websh...

Goal show: Se alle målene...

Goal show: Se alle målene fra efteråret

Se alle VFF-målene fra efterårssæsonen i 3F Superligaen:...

Ny jubilæumsgin i shoppen

Ny jubilæumsgin i shoppen

  I anledning af Viborg FF’s 125-års jubilæum har VFF ...

Se alle VFF-mål fra efteråret i 3F Superligaen

Goal show: Se alle målene fra efteråret


Goal show: Se alle målene fra efteråret
Goal show: Se alle målene fra efteråret
Viborg FF-SønderjyskE 1-1
Viborg FF-SønderjyskE 1-1
Friis: Jeg er stolt af drengene
Friis: Jeg er stolt af drengene
Viborg FF x Peter Larsen Kaffe | Det er grøn energi!
Viborg FF x Peter Larsen Kaffe | Det er grøn energi!

SØN D. 27/02
Sted: Energi Viborg Arena

 
20/02: Viborg FF (H)
27/02: FCK (H)
06/03: Viborg FF (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk