Meget svært at spille bundopgør

I søndags vandt Viborg F.F. den vigtige kamp mod Næstved med 1-0 efter et mål af Marc Dal Hende. På fredag venter næste bundopgør på de grønblusede, når man hjemme tager imod bundproppen fra FC Fyn.

Lars Søndergaard ved efter mange år i fodboldens verden, både som spiller og træner, at det pres der ligger på spillere og hold, virkelig kan præge kampene der spilles. Derfor tager han også hatten af for sit mandskab, efter den gode præstation mod Næstved.
- Det er meget svært at spille bundopgør. Der ligger et meget tungt pres på spillerne i de kampe. Mange tænker ikke over det, når de ikke selv har stået i situationen. Men det er ikke et mindre pres, end det er at spille med i toppen. Derfor tager jeg også hatten af for spillernes indsats i søndags i Næstved. Jeg er utroligt glad for den sejr og måden den kom i stand på. For der mestrede vi flot at spille med det pres, som der er i et bundopgør.
På søndag venter der endnu et bundopgør, for i efterårssæsonens sidste hjemmekamp venter FC Fyn, der efter en meget tung start må se sig placeret på sidstepladsen, selvom holdet på det sidste er begyndt at få sejre og point på kontoen.
- For to runder siden spillede FC Fyn 0-0 mod AB og i sidste runde var holdet klart spilbestemmende mod Fredericia, men kom ikke foran. Så det er ikke et hold, man skal forvente, at man kan slå, bare ved at løbe på banen. Jeg har sagt det mange gange før, men det er altså stadig et faktum. Første division er meget lige og alle hold kan tage point fra hinanden. Alle holdene har deres egne styrker og det er ikke nødvendigvis nemmere at slå et hold i bunden end et i toppen. Det bliver tit vidt forskellige kampe, siger Lars Søndergaard, der fortsætter.
- Derfor skal vi igen holde fokus på os selv og vores eget spil. Vi skal selvfølgelig respektere FC Fyn og deres styrker. Men det handler om hvad vi selv kan og det handler om at få gang i vores egne forcer. Vi skal igen gå ind og vise vilje og vi skal levere den samme energi i kampen, som vi har gjort i de sidste par kampe. Gør vi det, så vil det også skabe synergi med publikum. For hvis vi kommer med en masse energi, så vil det forplante sig til publikum, som dermed giver os bedre rammer og en mere markant opbakning og det gør igen, at vi yder bedre på banen. Men vi ved godt, at det er os, der skal starte denne positive spiral ved at komme ind i kampen med en masse energi og levere en helhjertet indsats for klubben, hinanden og vores tilskuere.
Sidste sæson tabte Viborg F.F. kun en kamp på hjemmebane hele sæsonen. I denne sæson er det allerede blevet til fire nederlag, et faktum som cheftræner Lars Søndergaard er meget bevidst om.
- Inden AaB-kampen talte vi om, at det var ekstra vigtigt, at vi fik afsluttet godt på hjemmebane. For set i forhold til sidste sæson, så er det primært her, vi ikke har leveret. Så vi skal gå ind til denne kamp og få rehabiliteret os selv på Viborg Stadion og igen få skabt et frygtet Viborg Stadion.
Kampen mod FC Fyn spilles fredag klokken 19 på Viborg Stadion.

Optakt: Info og stats før...

Optakt: Info og stats før VFF-RFC

For anden søndag i træk er der hjemmekamp på Energi Viborg Arena,...

VFF tog anden sejr i træk

VFF tog anden sejr i træk

VFF tog søndag eftermiddag imod Lyngby BK hjemme i domkirkebyen. ...

Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)


Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)
Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)
Ementa efter 2-1: Det er monstervigtigt
Ementa efter 2-1: Det er monstervigtigt
Poulsen efter 2-1: En vanskelig kamp
Poulsen efter 2-1: En vanskelig kamp
Poulsen efter 3-1: En rigtig stærk præstation
Poulsen efter 3-1: En rigtig stærk præstation

SØN D. 28/04 KL. 14.00
Sted: Energi Viborg Arena

 
28/04: Randers FC (H)
05/05: Viborg FF (H)
12/05: Vejle (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk