Dommerkendelse afgjorde dramatisk kamp i Aarhus

En heroisk fight af Viborg F.F.’s spillere så længe ud til, at fortjent skulle give et point til de grønblusede på NRGi Park. Men et straffespark til AGF i kampens sidste minut betød, at hjemmeholdet fik alle tre point.

Holdopstilling:
Robert Veselovsky
Alexander J. Andersen – Bababide Ogunbiyi – Sune Kiilerich – Jonas Thorsen
Philip Rasmussen – Eldin Karisik – Lasse Ankjær – Jesper Kjærulff
Razak Pimpong – Marc Dal Hende
Viborg startede kampen rigtig godt. I de første seks minutters spilletid viste både Razak Pimpong og Marc Dal Hende lyst til at teste Steffen Rasmussen i AGF’s mål. Sidstnævntes afslutning fra kanten af det lille felt resulterede i et hjørnespark. På dette hjørnespark fandt Philip Rasmussen Babajide Ogunbiyi, hvis hovedstød prellede af på overliggeren. En rigtig god start af de grønblusede viborgensere.
Inden kampen havde cheftræner Lars Søndergaard meldt ud, at det var vigtigt, man ikke bare trak sig ned i eget felt og parerede. Det var et budskab, som spillerne havde taget til sig. For fra kampens start lå VFF-spillerne forholdsvis højt på banen og pressede AGF i opspillet. Samtidig forsøgte man få flere folk med i angrebet, når man selv havde bolden, så man skiftevis spillede bolden op og skiftevis jagtede den lange direkte aflevering. Så i kampens første fjerdedel, var det en lige kamp mellem de to mandskaber, men med et lille overtag til Viborg, der også var det eneste hold, der kom frem til deciderede afslutninger på mål i denne periode af kampen.
Efter de 30 minutter var Viborg meget tæt på at komme foran. En god stærk dribletur af venstrebacken Jonas Thorsen gav ham en mand-mand mod Steffen Rasmussen, godt presset fik Jonas afsluttet, men en flot parade forhindrede en ellers fortjent Viborg føring.
To minutter efter var AGF så rigtig farlige for første gang. En dribletur af Sloth endte med en chance til Graulund, men en svag afslutning med venstre ben betød, at Robert kunne klamre bolden til sin brystkasse i hård fight med Graulund om returbolden.
I de sidste fem minutter kom først Jonas Thorsen godt igennem for VFF, men Razak kunne ikke få afsluttet på mål efter Jonas flotte forarbejde. Dernæst var det Graulund, der kom godt igennem i den modsatte ende, men solidt forsvarsarbejde fra Sune forhindrede Graulund i at få afsluttet.
Dermed sluttede første halvleg 0-0. En rigtig flot halvleg af Viborgs spillere, der holdt AGF’s spillere i meget kort snor og kun tillod hjemmeholdet tre deciderede afslutninger. Samtidig kom man godt igennem offensivt flere gange og med et tocifret antal afslutninger mod AGF’s mål, så havde en føring til de grønblusede efter de første 45 minutter været helt fortjent.
Anden halvlegs første chance tilfaldt AGF. Et hjørnespark fandt en hvidbluset spiller, der fik afsluttet på mål, men lige i favnen på Robert i Viborgs mål. Minuttet efter var det så en god stikning af Razak, der gav Jesper mulighed for en afslutning i den modsatte ende, men hans afslutning trillede ganske få centimeter forbi stolpen.
Få minutter efter kom der en ny kæmpe chance til Viborg. En god tur af Razak på højrekanten gav en rigtig god mulighed til Viborg inde i feltet. Men Steffen Rasmussen reddede afslutningen
Anden halvlegs start ligner første halvleg. Viborgs spillere er mest aggressive og holdet kommer frem til flere chancer end hjemmeholdet fra AGF. Desværre mangler spillerne den sidste skarphed, der gør, at overtag i spil og chancer også resulterede i overtag i mål scorede. Dermed stod det stadig 0-0, da de to hold tog hul på de sidste 30 minutter.
Efter 65 minutter fik AGF dog udlignet i afslutninger på overliggeren. Et hovedstød fra Graulund passerede Robert i mål, men ramte overliggeren og bolden sprang i spil igen. Men med de 30 minutter igen lignede det, at AGF fik tilkæmpet sig et overtag mod et Viborg mandskab, der begyndte at se trætte ud i alle tre kæder.
I kampens slutfase blev AGF’s overtag mere markant og der kom efterhånden et tungt AGF pres omkring Viborgs felt. Men en heroisk fight fra Viborgs spillere betød, at det ikke udviklede sig til stribevis af chancer til hjemmeholdet. Men med 15 minutter igen, så kom AGF tæt på efter en dødbold, men afslutningen sneg sig lige forbi mål.
Det var meget få gange, at VFF kom frem til chancer i de sidste 25 minutter af kampen. Spillerne var trætte efter mange lange løb og godt spil. Men stadig lykkedes det spillerne at mobilisere kræfter nok til at afvise AGF’s offensiv, selvom man var presset langt tilbage på banen.
Men i kampens sidste minut kom der for alvor dramatik i kampen, for en flot redning af Robert i en mand-mand duel med Høgh betød, at dommeren valgte at fløjte for straffespark. På straffesparket slog Feilhaber til og scorede sikkert til 1-0.
Det blev kampens slutresultat, selvom Viborgs spillere efter straffesparket magtede at lægge pres på AGF. Et noget ufortjent resultat i en kamp, hvor Viborgs spillere var rigtig godt spillende og magtede at spille, som et minimum, lige op med første divisions absolutte tophold. Desværre blev dommerkendelsen i det sidste minut udslagsgivende og forhindrede et fortjent point til Viborg F.F..
Kampen i tal:
AGF – Viborg F.F. 1-0 (0-0)

38 min. – Advarsel til Eldin Karisik (VFF)
PAUSE
45 min. – Udskiftning, Jerry Lucena ud, Anders Kure ind (AGF)
69 min. – Udskiftning, Philip Rasmussen ud, Nicolai Melchiorsen ind (VFF)
73 min. – Udskiftning, Jesper Kjærulff ud, Kevin Mensah ind (VFF)
77 min. – Advarsel til Razak Pimpong (VFF)
79 min. – Udskiftning, Casper Sloth ud, Aron Johansson ind (AGF)
80 min. – Udskiftning, Razak Pimpong ud, Jeff Mensah ind (VFF)
86 min. – Udskiftning, Arthur Sorin ud, Dennnis Høgh ind (AGF)
92 min. – Scoring af Feilhaber (AGF)