En klublegende runder de 80

I dag bliver Svend Aage Petersen, eller ’Svenner’ som han bare har heddet på træningsanlægget i snart en menneskealder, 80 år gammel og her fra Viborg F.F. skal der lyde et stort tillykke til den store klubpersonlighed.

Svend Aage Petersen er en af klubbens helt store personligheder og efterhånden også legender. Den tidligere førsteholdsmålmand er ikke bare noteret for 350 antal kampe og er dermed en af de spillere der har spillet flest kampe for førsteholdet. For derudover er han stadig at finde på træningsanlægget flere gange om ugen, hvor han lige skal se, hvordan de nye spillere gør det. For Viborg F.F. fylder stadig meget for den sympatiske målmand.
Udover de mange kampe for førsteholdet, så er det også værd at notere, at ’Svenner’ var en af drivkræfterne bag træningsanlægget på Kirkebækvej. For da det i sin tid blev planlagt og bygget, så var ’Svenner’ med til opførelsen af det.
Det er dejligt for en klub som Viborg F.F., når de tidligere spillere holder fast. Og der er ingen i og omkring klubben, der ikke nyder at se ’Svenner’ komme gående på træningsanlægget, for at se de unge gutter træne til weekendens kamp.
Så derfor håber vi, at ’Svenner’ stadig vil være at finde ude på træningsanlægget i mange år endnu, hvor han kan fortælle anekdoter om VFF-holdet, som det så ud i 50’erne og 60’erne. For som jubilaren selv siger, ”så er 80 år jo ingen alder, så har klubben brug for ham, så kan han sagtens tage en ny tørn imellem stængerne”.
En lille kort ’Svenner’ fortælling skal der også lige være plads til, for at vise hvor stor forskellen er i fodboldens verden på dengang og nu.
For da ’Svenner’ vogtede målet for kløverklubben, så var det uden målmandshandsker, for det var der ikke råd til i VFF dengang. Så det var med de bare næver, at ’Svenner’ parerede de stenhårde afslutninger fra modstandernes angribere. Hvis det regnede eller sneede, så brugte han ind i mellem nogle helt almindelige bomuldshandsker, men ikke andet. Det var først i de sidste 2-3 år af hans karriere, at klubben fik råd til at købe et enkelt par målmandshandsker til deling blandt målmændene i førsteholdstruppen.
Et stort tillykke her fra Viborg F.F. til klublegenden Svend Aage Petersen på hans 80 års dag.

Støt de grønne drenge: H...

Støt de grønne drenge: Halv pris på lørdag

Vi tror stadig på det! På lørdag fortsætter jagten på en plads i ...

Topbrag mod Fremad Amager

Topbrag mod Fremad Amager

Der er spænding til det sidste i toppen af NordicBet Ligaen, hvor...

Grønning: Intet er afgjor...

Grønning: Intet er afgjort endnu

Jeppe Grønning har stadig en stor tro på, at VFF kan rykke op i S...


Brug din lørdag fornuftigt - vi ses på stadion!

LØR D. 25/05 KL. 13.45
Sted: Energi Viborg Arena

 
25/05: Fremad Amager (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk