VFF

Et efterår med gode resultater og periodevist flot spil. Sådan karakteriserer forsvars-klippen Mikkel Rask de første 14 VFF-kampe i 1. division.

En katastrofal 2010-2011-sæson var nær endt med nedrykning. Siden kom et transfervindue, hvor der var flere spillere, der sagde farvel end goddag, hvilket fik de mest kritiske betragtere til at tale om endnu en sæson, hvor VFF kom til at ligge i bunden og kæmpe for livet. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at gå, og med den øjeblikkelige 4. plads i hus er det da også en tilfreds anfører, der opsummerer første halvdel af sæsonen.

- Nogle kampe er selvfølgelig gået bedre end andre, men overordnet set har det set fornuftigt ud. Resultaterne har været gode, og engang imellem har spillet også været rigtig godt. Vi har samtidig spillet nogle gode kampe mod de gode modstandere, siger Mikkel Rask, som fremhæver kampen mod Esbjerg som en god kamp, selv om det desværre blev til nederlag .

Hele holdet arbejder hårdt
Da 28-årige Mikkel Rask for et halvt år siden vendte hjem til Viborg, var det en klub i store problemer. Ikke mindst i forsvaret blev der i sidste sæson inkasseret alt for meget. Det er der blevet rettet op på i efteråret, hvor målmand Robert Veselovsky blot har hentet bolden ud af nettet 14 gange i 14 kampe. På samme tidspunkt sidste år var der allerede scoret 24 mål mod Viborg FF. Mikkel Rask vil dog ikke hylde forsvaret alene, men sværger i stedet til en gammel kending.
- Jeg synes, vi har stået fint på banen - ikke bare forsvarsspillerne, men hele holdet. Der har været god kommunikation, og folk kender deres roller. Midtbanen og angriberne har også arbejdet hårdt, og så er det nemmere at forsvare, siger han.

Da VFF var færdig med at handle spillere til sæsonen, stod det klart, at det var en tynd trup, der kom til at repræsentere Viborg i efteråret. Det har dog ikke haft den store betydning, mener anføreren.
- Vi har en tynd trup, men en trup med god kvalitet. Og sundhedssektoren har heldigvis været gode til at få styr på truppen. Vi skal dog helst ikke ud i for mange skader, fortæller Mikkel Rask og fortsætter.
- Og kontinuitet er vigtig. Det er en fordel, at alle kender konceptet og ved, hvad vi kan forlange af hinanden.

Tydeligt koncept
Netop kontinuitet og et klart koncept er ifølge Mikkel Rask en af de ting, som Viborg er kommet langt med i sæsonens første 14 kampe.

- Jeg synes, hele trænerteamet har været dygtige. Og Ove er god til at sige, hvordan han vil have tingene. Det har alle forstået, så vi har fået et tydeligt koncept. I kampene kan man ikke være i balance hele tiden, og derfor er det vigtigt med rutiner at falde tilbage til. Hvis man for eksempel er presset, er det rart at have indøvet, præcist hvad man skal i den situation, siger han.

Esbjerg er med 35 point formentlig ude af rækkevidde for VFF, mens Randers' 7 points forspring ikke er umuligt at hente med en fantastisk forårssæson. I første omgang holder anføreren dog benene solidt plantet i den jyske muld.

- Holdene i toppen er utroligt dygtige, så så længe vi kan spille med i toppen, er det rigtig godt, siger Mikkel Rask.
 

Lucas Lund forlænger med ...

Lucas Lund forlænger med VFF

Viborg FF og Lucas Lund er blevet enige om at forlænge samarbejde...

Se målene fra kampen

Træningskamp: Viborg FF - AaB 2-1


Træningskamp: Viborg FF - AaB 2-1
Træningskamp: Viborg FF - AaB 2-1
Træningskamp: Viborg FF - AaB
Træningskamp: Viborg FF - AaB
Træningskamp: Silkeborg IF - Viborg FF 1-2
Træningskamp: Silkeborg IF - Viborg FF 1-2
Træningskamp: Viborg FF - Vendsyssel 2-0
Træningskamp: Viborg FF - Vendsyssel 2-0

MAN D. 20/02 KL. 19.00
Sted: Energi Viborg Arena

 
20/02: FCM (H)
26/02: Viborg FF (H)
02/03: Viborg FF (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk