Pointdeling i meget underholdende kamp

Søndag eftermiddag delte AB og Viborg F.F. pointene lige over. Kampen endte 2-2 efter en meget underholdende kamp, hvor Viborg var foran 2-0, men alligevel var tæt på at tabe til sidst. En fantomredning gav dog VFF’erne fortjent et point med hjem.

Viborg startede kampen meget aggressivt og lagde et tungt pres på AB’s spillere og i kampens første tre minutter var bolden konstant på AB’s banehalvdel. Det tunge pres gav også lynhurtigt udbytte, for en dårlig AB clearing sendte bolden til Eldin Karisik lige udenfor feltet. Den stærke midtbanespiller tæmmede bolden og trykkede af uden chance for Waltorp i AB-målet. Et nyt flot langskudsmål af den bosnisk-svenske midtbanespiller.
Som halvlegen skred frem, blev det dog en mere lige affære. AB kom med i kampen og var i stand til at spille sig frem til nogle halve chancer foran Robert i Viborgs mål. Præcis som VFF stadig bevarede et godt tempo i det fremadrettede spil. Derfor udviklede halvlegen sig til en kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage mellem de to felter. Men hele tiden med Viborg et halvt skridt foran og lidt farligere.
Simon Bræmer var tæt på at score til 2-0 efter 21 minutter. Godt spil i højre side og en flot aktion af Jesper, der afslutningsvis sendte et hårdt indlæg ind i feltet, var lige ved at give Simon et hovedstød på tomt mål. Men desværre var bolden lige 10 centimeter for højt oppe i luften.
I det 29’ende minut var det igen meget meget tæt på 2-0 til VFF. En flot bold frem til Jesper Kjærulff, der løb fra AB-forsvaret og lobbede bolden over en fremstormende Waltorp. Desværre ramte bolden stolpen i stedet for at gå i mål. Minuttet efter var det så AB, der for første gang i kampen kom igennem til en stor chance. Et indlæg fra højre side sejlede over begge Viborgs midterforsvarere og fandt Klaus Lykke ved den bagerste stolpe. Men hans hovedstød gik lige forbi stolpen.
Op til her havde halvlegen ellers båret præg af et hjemmehold, der måske nok havde bolden meget. Men som ikke var i stand til at komme igennem til store chancer. Til gengæld var Viborgs offensiv meget eksplosivt og man fandt hinanden godt i det fremadrettede spil, med skiftende hurtige kombinationer og lange afleveringer over enten AB’s midtbane eller forsvar.
I det 35’te minut blev det fortjent 2-0 til Viborg. Et flot langt angreb hvor man brød igennem på venstrekanten via en flot følt aflevering af George til Marc, der sendte bolden ind i feltet til Simon. Simons’ afslutning blev dog blokeret og bolden clearet. VFF fastholdt dog presset og bolden endte ved Razak i højre side, der flot fandt Jesper i feltet. Jesper vendte på sin mand og sparkede bolden sikkert ind bag Waltorp.
AB fik reduceret i det 41’ende minut. Efter et indkast til AB endte bolden inde i feltet, hvor Benjamin Lee reagerede hurtigt og fik prikket bolden ind i mål.
I halvlegens sidste minutter var begge hold tæt på. AB havde et nærgående langskud og VFF fik flot kombineret sig igennem til en chance til Razak alene med Waltorp i AB-målet, men hans afslutning blev dog reddet.
Der faldt derfor ikke flere scoringer i halvlegen. Så Viborgs spillere kunne gå til pause med en helt fortjent et-målsføring. En flot halvleg af Viborg, der skabte en del store tilbud og samtidig holdt AB godt fra store chancer. Det var en meget underholdende halvleg med hurtigt og godt spil fra begge hold. Det var tydeligt at se, at det var to teknisk stærke hold, der gerne ville spille fodbold.
AB startede anden halvleg med et lige så tungt pres, som Viborg startede første halvleg og VFF-spillerne havde meget svært ved at få tid til at kombinere bolden ud af egen banehalvdel og de første minutter måtte man bare cleare bolden langt væk fra eget felt. Men i det 53 minut var VFF dog meget tæt på to gange. Først kom Jesper først på et indlæg inde i feltet, men headede forbi og efter en hurtig bolderobring og et-to mellem netop indskiftede Kevin Mensah og Jesper Kjærulff, fik Kevin en afslutning, der dog ramte stolpen og ud i armene på AB’s målmand.
Herfra begyndte halvlegen at minde meget om første halvleg. En halvleg spillet i et højt tempo, hvor de to hold skiftedes til at føre bolden op til modstandernes felt.
I det 68’ende minut var det så hurtige kombinationer der gav Marc Dal Hende chancen. Hårdt presset af AB-forsvaret løb han ind i feltet i fuld fart og fik afsluttet, men Waltorp kom godt ud og fik pareret hans skud.
Men som halvlegen skred frem, blev det mere til en stillingskrig om overtaget og der blev længere og længere imellem deciderede chancer.
De sidste 10 minutter fik AB presset Viborg tilbage på banen og var i stand til at sende forholdsvis mange indlæg ind i VFF-feltet i kampens afslutning. VFF defensiven stod dog solidt og afviste konsekvent i begyndelsen.
Men i det 85’ende minut kom chancen i VFF-feltet. Et indlæg fra venstre side endte ved Kim Christensen, der tæmmede bolden og fik prikket den i mål.
Minuttet efter var Viborg tæt på at svare igen. Et godt løb af George på venstre fløj og et præcist indlæg til Simon Bræmer, gav angriberen en hovedstødschance, men han kunne ikke få dirigeret bolden indenfor træværket.
Lige så tæt på var AB i det efterfølgende angreb. Bolden endte efter lidt klumpspil hos David Boysen lige udenfor feltet, men hans følte afslutning sejlede en halv meters penge over overliggeren.
Selvom AB pressede voldsomt på i de sidste minutter, så endte kampen med pointdeling efter en pauseførinog til VFF. Ikke mindst takket være en fantomredning af Robert Veselovsky i det femte tillægsminut på et hovedstød af Kim Christensen.

Set over hele kampen havde det været fortjent med en sejr til Viborg. I første halvleg skabte man mange gode store chancer og også i anden halvleg var man i de første 35 minutter i stand til at komme igennem til større chancer end AB, selvom den halvleg var mere lige og AB nok havde bolden mest.

Første halvleg leverede VFF'erne nok det bedste spil endnu i denne sæson og en pauseføring på 2 eller 3 mål havde ikke været ufortjent. Men desværre fik man ikke lukket kampen der. Men spillemæssigt lovede kampen dog godt for Viborgs spillere og fans.