Ærgerligt nederlag i Silkeborg

Mandag eftermiddag spillede Viborg F.F.’s reservehold en kamp i reserveholdsturneringen mod Silkeborg på udebane. Efter en god kamp måtte Søren Frederiksens tropper dog se sig besejret med et enkelt mål.

Viborgs startopstilling:
Kristian Kirk
Kenneth Hansen – Mads Lauritsen – Mads Eriksen – Carlos Shiralipour
Kevin Mensah – Jeff Mensah – Kenneth Skov – Jesper Henriksen
Kasper Østervemb – Christian Stisen
Bænken: Kevin Ray Mendoza Hansen – Søren Nielsen – Lars Emil Andersen – Martin Christensen
Når man kigger truppen igennem, er det værd at notere sig, at på nær målvogter Kristian Kirk, så er samtlige spillere i startopstillingen unge spillere, der har været igennem FK Viborg skolen. Samtidig er de alle sammen meget unge og den ældste markspiller er kun 19 år gammel. Så en meget ung startopstilling, med tydelig FK Viborg skoling. Så et reservehold der vidner om, hvor flot et arbejde de dygtige og dedikerede FK Viborg trænere gør det i hverdagen.
Viborgs mandskab startede kampen godt og fik i løbet af de første 10 minutter kombineret sig godt igennem flere gange, hvilket resulterede i flere udmærkede forsøg, hvoraf den største tilfaldt Jesper Henriksen, der fik mulighed for at afslutte fra kanten af det lille felt, men desværre snært forbi mål.
Første gang Silkeborg kom tæt på, var i det tiende minut, hvor de fik et hjørnespark. Hjørnesparket resulterede i en tilfældig nedfaldsbold i feltet, hvor en silkeborgspiller helflugtede mod mål. Kristian Kirk fik lige fingerspidserne på og fik vippet bolden ud på stolpen og tilbage i spil. Men desværre faldt bolden ned lige foran den veludviklede målnæse hos Henrik ’tømrer’ Pedersen, der enkelt kunne trille bolden ind i det tomme mål.
Viborg fortsatte dog med at presse på igennem første halvleg, hvilket resulterede i flere udmærkede tilbud til Viborgs spillere. De to største tilbud kom til de to kantspillere. Efter 23 minutter tog Kevin en god dribletur ind i Silkeborgs felt. Efter at have afdriblet tre mand, fik han også afsluttet, men en silkeborgspiller fik lige akkurat blokeret til hjørne. Den anden store chance tilfaldt venstrekanten Jesper Henriksen, der via godt genpres efter et hjørnespark fik chancen inde i feltet. Men en flot redning af Silkeborgs målmand forhindrede en udligning efter ca. den halve time.
Viborg var klart spilstyrende i første halvleg og eneste gang Silkeborg kom ned til Kristian Kirk efter deres føringsmål var med ca. fem minutter igen af halvlegen. En hurtig kontra langs Viborgs venstre forsvarsside gav en stor mulighed, men Silkeborgspilleren blev godt presset af Mads Eriksen og hans afslutning gik forbi mål.
Dermed sluttede første halvleg med en føring til Silkeborg, selvom det var Viborg, der spillede bedst og også kom igennem til både de største og de fleste chancer.
Anden halvleg blev en mere lige affære og samtidig også en mere chancefattig affære. Viborg var stadig det hold, der havde mest bold og havde bedst kontrol med begivenhederne på grønsværen. Men Silkeborg var farlige, når de fik mulighed for dødbolde nede omkring Viborgs felt. Allerede efter tre minutter var de tæt på 2-0, en dødbold blev rettet af og ramte stolpen.
Men det var også det, hjemmeholdet havde at byde på i anden halvleg. Viborgs spillere forsøgte til gengæld at lægge et pres på Silkeborg og fik også skabt det spillemæssige overtag, men man havde svært ved at omsætte boldbesiddelsen til de helt store chancer. Man kom fint frem til mange gode indlæg, men indlæggene ramte ikke en Viborg-spiller, hvorfor Silkeborgs forsvar gang på gang kunne afvise Viborgs jagt på udligningen.
Tættest på via gode kombinationer og godt spil var man i det 53. minut, hvor Søren Nielsen efter en flot stikning kom alene igennem og forsøgte at udplacere Silkeborgs målmand, men en god refleksredning forhindrede udligningen. Men også på dødbolde brændte det på foran Silkeborgs mål. To gange fandt præcise hjørnespark fra Kasper Østervemb en Viborg-spiller inde i Silkeborgs felt. Men på det første ramte afslutningen lige på målmanden og på det andet hjørne sneg hovedstødet sig lige forbi stolpen.
I de sidste 15 minutter af kampen kom intet af holdene igennem til store chancer, selvom Viborg i de sidste ti minutter sendte Mads Lauritsen med frem og dermed både lagde ekstra tryk på, samtidig med man åbnede endnu mere op for kontra fra Silkeborgs side.
Efter kampen var det en skuffet Søren Frederiksen, der evaluerede på kampen.
- Det var et meget ærgerligt nederlag. Vi spillede en god kamp og ikke mindst spillede vi fodbold. Spillerne viste en god vilje og arbejdede ufatteligt hårdt. Desværre var vi uopmærksomme på et hjørne og det kostede dyrt i dag. Men vi skal også være bedre til selv at score. I dag var vi ikke kølige nok foran kassen og det sammenholdt med lidt uopmærksomhed kostede sejren. Jeg synes det var et ufortjent nederlag, for vi skabte chancer nok til, at vi skulle have scoret et par mål. Men spillemæssigt og indstillingsmæssigt er der meget godt at tage med. Den ældste af vores startende markspillere var kun 19 år og i Silkeborgs startopstilling havde de rutine fra mange Premier League kampe, mange kampe fra den bedste hollandske række og et hav af kampe fra SAS ligaen, så stor ros til mine spillere selvom de tabte.
Viborgs kamp i tal
Silkeborg IF – Viborg F.F. 1-0 (1-0)

9 min – Henrik Pedersen scoring (SIF)
40 min – Udskiftning, Kevin Mensah ud, Søren Nielsen ind (VFF)
65 min – Udskiftning, Jesper Henriksen ud, Martin Christensen ind (VFF)
77 min – Udskiftning, Christian Stisen ud, Lars Emil Andersen ind (VFF)