Nu er fokus på det taktiske

De to trænere ændrer nu den daglige træning, så fokus bliver lagt mere over på de sidste taktiske grundelementer, i stedet for på den mere tunge fysiske træning.

Grundformen er nu på plads, efter rigtig mange mere formelle løb end i de tidligere sæsoners opstartstræning, så er de to trænere, Steffen Højer og Søren Frederiksen, tilfreds med grundforment hos spillerne. Så selvom der stadig vil være løb og styrketræning som en naturlig del af træningsugen, så flyttes træningsfokus nu mere væk fra den del og over på de sidste taktiske elementer, som skal sidde lige i skabet til den første turneringskamp, der nu nærmer sig med hastige skridt.
- Vi gearer nu lidt ned i træningerne og vil i stedet for sørge for en rigtig god restitution, så alle spillere har friske ben til den første turneringskamp, udtaler Steffen Højer, der fortsætter.
- Lige nu går vi over til at kigge på de sidste taktiske elementer i den daglige træning og sikrer os, at alle spillere er fuldt ud bevidste om, hvad vi trænere forventer af alle spillere på alle positioner i enhver situation. For det er ikke nok at hver enkelt spiller ved, hvad vi forventer af ham. Han skal også vide hvad vi forventer af de ti andre på banen, så de kan holde hinanden op på de aftaler vi laver inden kamp.
Netop det taktiske er der gjort meget ud af på det sidste. De to trænere har haft alle spillere inde til samtaler i små grupper, for at forklare præcis hvilke grundtanker, som det taktiske vil blive bygget op omkring. Der har alle spillere haft mulighed for også at byde ind med tanker og idéer til spilkonceptet.
Disse møder er tidligere på ugen afsluttet med et fælles møde, hvor den endelige taktik er blevet præsenteret og aftalt mellem spillere og trænere.
- Vi har nu lavet en aftale med spillerne omkring vores spilkoncept for foråret, samt hvad vi forventer af spillerne på samtlige pladser på banen. Dermed ved alle spillere, hvad der forventes og de kan dermed også holde hinanden op på vores fælles aftaler. Det her skal gerne resultere i, at vi får en base på plads, så vi har et acceptabelt bundniveau at falde tilbage på, selv på de dage hvor intet spillemæssigt fungerer. Så vi kan stå rigtig defensivt og kan arbejde og fighte stenhårdt ud fra de aftaler vi har i truppen, siger Steffen Højer afslutningsvis.
Sidste træningskamp spilles på lørdag på Kirkebækvej klokken 12, når Blokhus kommer på besøg.

VFF tog anden sejr i træk

VFF tog anden sejr i træk

VFF tog søndag eftermiddag imod Lyngby BK hjemme i domkirkebyen. ...

Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)


Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)
Viborg FF - Lyngby BK 2-1 (21.04.24)
Ementa efter 2-1: Det er monstervigtigt
Ementa efter 2-1: Det er monstervigtigt
Poulsen efter 2-1: En vanskelig kamp
Poulsen efter 2-1: En vanskelig kamp
Poulsen efter 3-1: En rigtig stærk præstation
Poulsen efter 3-1: En rigtig stærk præstation

SØN D. 28/04 KL. 14.00
Sted: Energi Viborg Arena

 
28/04: Randers FC (H)
05/05: Viborg FF (H)
12/05: Vejle (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk